Prokuröri sõnul sisenesid kaks relvastatud meest toimetusse täna kella 11.30 ajal kohaliku aja järgi. Nad tapsid ühe inimese toimetuse nö tervitusalal ja liikusid siis edasi teisele korrusele, kus nad teadsid, et toimub toimetuse koosolek, vahendab The Guardian. Arvatakse, et relvastatud mehed teadsid koosoleku toimumise aega ja kohta täpselt.

Mehed avasid kalašnikovidest tule, rääkis prokurör. Samuti karjusid mehed samal ajal “Allahu Akbar” ("Allah on suur" - toim.) ja ütlesid, et nad "maksavad Prohveti eest kätte". Sedasama olevat hiljem ka öelnud üks relvastatud meestest, kes jäi väljas kaamerate ette.

Relvastatud mehed sõitsid ära musta Citröeniga, tappes auto juurde liikudes vähemalt ühe politseiniku. Samuti olid mehed umbes kolm korda politseiga selle aja jooksul tulevahetuses. Hiljem jätsid nad Citröeni maha ja varastasid Clio ning põgenesid edasi sellega.

12 inimest tapeti, 11 said haavata ja neli on neist kriitilises seisus, rääkis prokurör viimaseid andmeid. Hukkunute seas oli kaheksa ajakirjanikku ja kaks politseinikku. Lahkamised viiakse läbi neljapäeva hommikul.

Molins ütles, et politsei jälitab kolme kahtlusalust, kuid uurimise ülejäänud detailid jäävad hetkel konfidentsiaalseks.