Prantsusmaa kohtunikud ja vanglaametnikud on 42-aastase Datiga suhtlemise lõpetanud, kirjutab The Telegraph.

Viha ministri töömeetodite vastu on kasvanud nii suureks, et president Nicolas Sarkozy oli sunnitud asuma isiklikult pingeid maandama, kohtudes Elysée palees kohtunike ametiühingu esindajatega.

Ametiühingu esimees ütles, et Dati eitab süstemaatiliselt kõiki üles tõstetud probleeme.

Endine justiitsminister Elisabeth Guigou ütles, et Sarkozy isiklik sekkumine tähendab tema lahtiütlemist oma kaitsealusest Datist. Sarkozy on teadete kohaselt suure osa Dati võimust üle andnud oma juriidilisele nõunikule Patrick Ouart’ile.

Vanglaametnikud ähvardasid blokeerida riigi vanglad, kui Dati kõrvaldas ametist kolm vangivalvurit seoses ühe vangi tapmisega teise vangi poolt. Seejärel ei ilmunud Dati hädakoosolekule, kus arutati vanglate ülerahvastatust ja rekordilist enesetappude arvu kinnipeetavate hulgas.

Kohtunike ametiühing korraldas eelmisel neljapäeval Dati vastu meeleavalduse, kus teda süüdistati solvangus ja argpükslikkuses, sest Dati ei ilmunud 10. oktoobril ametiühingu iga-aastasele kongressile, kus justiitsminister on alati kohal viibinud.

Kui Datilt pühapäeval küsiti, kas tal on kohtunikega probleeme, vastas ta eitavalt ja lisas, et kohtub nendega iga päev.

Prantsuse piiratud eelarvega kohtu- ja vanglasüsteemi ametnikud on väljendanud pahameelt ka ministri maitse-eelistuste vastu, mis sisaldavad kalleid Diori kostüüme ja poseerimisi klantsajakirjade kaantel.

Vallaline ja fotogeeniline minister on aga avalikkuse hulgas populaarne. Kõige põletavam küsimus on viimasel ajal olnud küsimus tema detsembris sündiva lapse isa kohta.

Endine Hispaania peaminister José María Aznar lükkas avalikult kuulujutud oma isadusest ümber. Sama tegi ka joviaalne spordi riigisekretär Bernard Laporte.