Belkacem-Vallaud väitis ajalehes Le Monde kirjutatud artiklis, et selline vihakõne on Prantsusmaa seadustega keelatud, vahendab Mashable.com.

Homofoobne trenditeema ei olnud Belkacem-Vallaud' sõnul üksikjuhtum. Viimase kahe kuu jooksul on trendiks olnud sellised antisemiitlikud ja rassistlikud teemad nagu #unjuifmort („surnud juut“), #unbonjuif („hea juut“) ja #SiMaFilleRamèneUnNoir („Kui mu tütar toob koju musta“).

„Hetkel, kui valitsus võtab kasutusele tegevusplaani vägivalla ja diskrimineerimise vastu seksuaalse orientatsiooni või sooidentiteedi pärast, tahan mina, ilma igasuguseid õiguslikke samme kavandamata, kutsuda Twitterit üles vastutustundele, nii et ta võiks aidata kaasa sellise väärkäitumise ennetamisele ja ärahoidmisele,“ kirjutas Belkacem-Vallaud.

„Ma tahan, et me suudaksime töötada koos, kõige tähtsamate asjassepuutuvate agentuuride kõrval, et seada üles hoiatused ja võtta kasutusele turvameetmed, mis kindlustavad, et kahetsusväärseid juhtumeid, mille tunnistajateks me oleme olnud viimastel nädalatel, enam ei esineks,“ öeldakse ministri artiklis.

Belkacem-Vallaud lisas, et väljendusvabadust ei tohi kasutada karistamatult, sest homofoobia ja rassism võivad kiiresti viia vägivallani. Homoseksuaalsed lapsed satuvad ohtu, kui sellised arutelud levivad internetis ilma piiranguteta.

Minister peaks ette teadma, et tema ministeeriumi ees seisev ülesanne ei saa olla kerge. Teema #unbonjuif puhul nõudsid Prantsusmaa juudiorganisatsioonid Twitterilt antisemiitliku sisu eemaldamist. Twitter keeldus alguses, kuid lõpuks siiski tegi seda, kuid ilma kommentaarideta, ning teatas uudisteagentuurile AFP, et see ei olnud sisu modereerimine. Oma abilehel hoiatab Twitter: „Kui me avastame, et sisu võib olla vastuolus meie kasutamistingimustega, uurime me iga juhtumit, et reageerida vastavalt abilehel kirjeldatud protseduuridele.“ Samas tuletab Twitter ka väga tihti meelde, eriti abilehel, et on sisupakkuja, mitte -vahendaja. Seetõttu ei sekku ta vaidlustesse isikute vahel ning ei ole võimeline andma ilma kohtukutseta mingit informatsiooni süüdistatava konto kohta. Twitter ei kustuta sisu, vaid muudab ligipääsmatuks konto, kui sellest on teatanud mõni kasutaja või organisatsioon ja kui Twitter otsustab, et sisu on solvav.

„Ma tean väga hästi, et vabaduse vaim on sotsiaalvõrgustiku tegevuse südames,“ kirjutas minister, avaldades samas lootust astuda dialoogi, et arutada meetmeid, mida võidaks tarvitusele võtta, et Twitter jääks universaalseks progressile kaasaaitajaks, oleks ideedevahetuse ja üksmeele teenistuses, mitte ei oleks rassiviha, ksenofoobia ja homofoobia propageerimise tööriist.