Villeneuve-Loubet' linnapea Lionnel Luca kommenteeris kohtuotsust vihaselt, küsides, kas riik soovib, et tema randadel valitseks islami püha seadus šariaat. „Meil on vaja otsustada, kas me tahame oma randadel näha rõõmsat, sõbralikku versiooni šariaadiseadusest või tahame me Prantsuse seaduste kehtimist.“

Ka Nice'i linnapea ja Korsika Sisco omavalitsuse juht sõnasid reedel, et ei kavatse kohtuotsust järgida ja moslemite ujumisriitetuse ehk burkiiniga nende randadesse tulek on jätkuvalt karistatav.

Inimõigusadvokaat Patrice Spinosi lubas aga, et läheb linnapeade vastu, kes Riiginõukogu otsust täita ei kavatse, ükshaaval kohtusse, öeldes, et tegemist on üleriiklikult kehtiva pretsendendiga.

Riiginõukogu eilse otsuse järgi on inimeste vabaajariietust reguleerinud määrus põhivabaduste ränk ja ilmselgelt illegaalne rikkumine, mis kahjustab nii liikumisvabadust, süümevabadust kui isiklikku vabadust. Kohtu hinnangul ei ole tõendatud, et religioossed riided oleksid tingimata ohuks avalikule korrale.

Avaliku arvamuse küsitluste järgi toetab valdav enamik prantslastest keelu kehtestamist. Kriitikute sõnul põhjustab see aga moslemitest elanike stigmatiseerimist ja läheb vastuollu üksikisiku vabaduse põhimõtte ja inimõigustega.

Esimene burkiinikeeld kehtestati Cannes’i lähedal Mandelieu-la-Napoule’is juba 2013. aasta suvel. Cannes’i linnapea David Lisnard ütles toona, et allkirjastas burkiinikeelu austusest heade kommete ja sekularismi vastu, mis on Prantsuse Vabariigi aluspõhimõte.