„John kirjutas naisele kirja, enne kui oma kavatsuse täide viis. Mõelge see kiri välja,“ oli koduse ülesande kirjeldus, mille sai oma käsutusse ajaleht Le Parisien. Hüvastijätukiri tuli koostada välja mõeldud abielupaari elu ja enesetapu tagajärgede kirjelduse põhjal, vahendab The Local.

Kodune ülesanne tekitas mõnedes lapsevanemates vastikust ning tõstatas küsimuse, kas sellise tundliku teema esitamine noortele teismelistele nende arengu keerulises järgus, on mõistlik.

„Minu tütar tuli teisipäeva õhtul koolist koju ja teatas meile, et tal tuleb ennast asetada enesetapu teinud mehe rolli ja kirjutada tema hüvastijätusõnum. See on absurdne!“ pahandas üks isa, keda nimetatakse Nicolas'ks.

Kool keeldus teemat avalikult kommenteerimast, kuid korraldas neljapäeva õhtul lapsevanemate koosoleku.

Oise'i departemangu koolide inspektor Elisabeth Laporte alustas esialgset uurimist, kuid hoiatas kiire hukkamõistmise eest.

„See tuleb konteksti asetada,“ ütles Laporte Le Parisienile. „Ülesande aluseks oli humoorikas kirjatükk. Kuid kahtlemata võib see tunduda ebasobiv või tundetu.“

Nicolas ja tema naine on aga asja politseisse andnud. „Kõigi nende juttude valguses noorte hulgas üha levinumateks muutuvatest enesetappudest ei näe ma, mis selles nii naljakat on,“ ütles Nicolas.