“Tahan teda tänada selle eest, mida ta on teinud ja püüab teha,” ütles Arafat ajakirjanikele pärast kohtumist. Teised ametiisikud olid kahetunnise kohtumise tulemustest rääkides otsekohesemad.

Iisraeli peaminister Ariel Sharon nurjas USA välisministri vaherahupüüdlused, süüdistas Palestiina pealäbirääkija Saeb Erekat, kes samuti kohtumisel viibis.

“Kahjuks ei ole Sharon taandunud (Palestiina aladelt). Sharon on trotslik ja on väga kahju, et ta on kõik Powelli püüdlused nurja ajanud. Ausalt öelda on olukord praegu hullem kui seitse päeva tagasi,” ütles Erekat.

Sharon ignoreeris USA presidendi George W. Bushi nõudmist Iisraeli väed viivitamatult Palestiina aladelt välja viia, nentis Erekat.

“Ma ei tea, kas meil ongi enam Palestiina Omavalitsust. Kogu meie tsiviil- ja julgeoleku-infrastruktuur on hävitatud,” lisas ta.

Powelli-Arafati teine kohtumine oli katastroof, kommenteeris Palestiina infominister Yasser Abed Rabbo Katari telekanalile Al-Jazeera.

“Kohtumine oli katastroof. See lõppes konkreetsete tulemusteta,” ütles Abed Rabbo.

Egiptuse presidendi Hosni Mubaraki esindaja teatas, et Powelli ja Mubaraki kohtumine, mis pidi toimuma kolmapäeval Kairos, jääb ära.

Iisraeli vägede senised taandumised taasokupeeritud Läänekalda aladelt pole tõelised, ütles Arafat pärast kohtumist.

Powell lootis saavutada Iisraeli vägede taandumise taasokupeeritud Palestiina omavalitsusaladelt ning veenda Arafatti ohjeldama terrorirünnakuid, mis on Iisraelis nõudnud kümnete tsiviilisikute elu.

Palestiinlased nõuavad, et Iisraeli väed kõigepealt taanduksid, enne kui vaherahust rääkima hakata. Sharon teatas esmaspäeval vaid piiratud taandumisest.

Palestiinlased süüdistavad Iisraeli vägesid veresauna toimepanemises Jenini põgenikelaagris ja nõuavad rahvusvahelist juurdlust.

ÜRO peasekretär Kofi Annan on öelnud, et regiooni tuleks saata rahvusvahelised väed.