„Nii loetakse presidendi poolt 20. juunil välja kuulutatud ja 30. juunil kella 22.00-ni pikendatud tule peatamise režiim selliseks, et selle kehtivus on lõppenud,“ teatas presidendi pressiteenistus Interfax-Ukraina vahendusel.

Oma pöördumises Ukraina rahva poole rõhutas Porošenko, et rahumeelse plaani elluviimise unikaalset võimalust ei realiseeritud.

„Me ründame ja vabastame oma maa. Tule peatamise režiimi pikendamata jätmine on meie vastus terroristidele, võitlejatele, marodööridele, kõigile, kes mõnitavad rahumeelset elanikkonda, kes paralüseerivad regiooni majandust, kes takistavad palkade, pensionide, stipendiumide väljamaksmist, kes lasevad õhku raudteid, lõhuvad veejuhtmeid, kes on võtnud inimestelt ära normaalse, rahuliku elu,“ ütles Porošenko oma pöördumises.

President lisas, et separatistid on vaherahu rikkunud üle saja korra.

„Separatistide poliitiline juhtkond on üles näidanud soovimatust ja võimetust kontrollida oma terroristlike allüksuste ja marodööride bandede tegevust,“ rõhutas Porošenko.

Porošenko märkis, et Ukraina territoriaalse terviklikkuse, julgeoleku ja rahumeelsete kodanike kaitse nõuab mitte ainult kaitsvat, vaid ka ründavat tegevust terroristlike võitlejate vastu.

Sealjuures ei luba Ukraina julgeolekujõud Porošenko sõnul omale kunagi jõu kasutamist rahumeelsete kodanike vastu.

Porošenko lubas, et kõigile, kes panevad vabatahtlikult relvad maha, garanteeritakse kriminaalvastutusest vabastamine.

Porošenko rõhutas, et tema rahuplaan kui strateegia Ukraina ja Donbassi jaoks jääb kehtima.