„Tähistades Teise maailmasõja lõpu 70. aastapäeva ja austades kümnete miljonite hukkunute mälestust pöördume me vaba maailma kõigi rahvaste poole üleskutsega astuda otsustavalt ühisrindena vastu Vene agressorile, kes on alustanud väljakuulutamata „hübriidsõda“ suveräänse Ukraina vastu,“ öeldakse pöördumises UNIAN-i vahendusel.

Porošenko rõhutas, et Vene Föderatsioon lõhub rahvusvahelist õigust küüniliselt jalge alla tallates Krimmi annekteerimise ja Donbassis relvastatud konflikti õhutamisega Euroopa ja maailma julgeolekusüsteemi. Presidendi sõnul ei kujuta jultunud Vene agressioon endast ohtu mitte ainult Ukrainale, vaid kogu tsiviliseeritud maailmale, selle julgeolekule ja stabiilsusele.

„Teise maailmasõja verised õppetunnid ei tohi jääda asjatuiks. Agressorit saab peatada ainult ühendatud jõupingutustega, nagu see oli 70 aastat tagasi,“ rõhutas Porošenko.

Porošenko märkis, et valdava enamiku maailma ja Euroopa juhtide praegune toetus Ukrainale ning abi, mida Ukraina pidevalt kogeb nendel keerulistel aegadel, annavad tunnistust sellest, et rahvusvaheline kogukond tunnistab endale agressori „rahustamise“ poliitika perspektiivitust.

„Demokraatlik maailm peab tegema maksimaalseid jõupingutusi rahvusvahelise korra lõhutud süsteemi taas ülesehitamiseks ja usalduse taastamiseks rahvusvahelise õiguse vastu,“ ütles Porošenko.