„Inimesed näevad, et need inimesed relvadega on tavalised bandiidid. Nad tulevad, viivad kaasa, röövivad, tapavad ega suuda sealjuures rahuldada inimeste elementaarseid vajadusi,“ ütles Porošenkio intervjuus Saksa telekanalile ARD, lisades, et riigi idaosa elanikud võtavad üha sagedamini ette protestiaktsioone nõudmisega, et mässulised nende kodumaalt lahkuksid, vahendab Interfax-Ukraina.

Porošenko märkis, et mässuliste kontrollitud territooriumidel ei jätku süüa, vett ja toasoojust, purustatud on pangandussüsteem ja ei ole raha. Ukraina saadab Porošenko sõnul selle eest kopikatki saamata mässuliste kontrollitud territooriumile gaasi ja elektrienergiat. Samuti humanitaarabi – toiduaineid ja medikamente.

Porošenko ütles, et kõik rahvusvahelised missioonid, sealhulgas Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioon (OSCE) kinnitavad ametlikult, et Minski kokkulepete rikkujad on mässulised, kes tulistavad rahumeelseid kvartaleid ja rahvusvahelisi vaatlejaid ning ei lase rahuprotsessil Donbassi naasta.

Veel teatas Porošenko, et mässuliste keldrites on üle 600 Ukraina sõjaväelase ja kodaniku, sealhulgas naised ja lapsed. Seoses sellega rõhutas president, et Ukraina nõuab kõigilt pooltelt kokkulepete täitmist.

Porošenko sõnul on mässulised organiseerinud niinimetatud pensionituure, mille käigus on inimestele terroristidest vabastatud territooriumidel väljamakseid tehtud. Hiljem on see raha aga inimestelt ära võetud.

Porošenko rõhutas, et ainus võimalik tee olukorra lahendamiseks Donbassis on rahu, poliitiline protsess ja valimised.