Suurbritannias elav endine GRU (sõjaväeluure) agent ja mitmete suurt kõmu tekitanud raamatute autor Viktor Suvorov ütles ajalehele Dziennik Polska-Europa-Świat, et kõige tõenäoliseks sündmuste arengu stsenaariumiks pärast raketikilbi osade paigaldamist on Kremlist suunatud häkkerite küberrünnak Poola ja Tšehhi vastu, nagu see oli juba 2007. aastal Eestis pronksirahutuste ja nüüd kuu alguses Leedus pärast Nõukogude sümboolika keelu vastuvõtmist Seimi poolt.

Suvorov märkis, et Moskva kasutab küberrünnakuid kuna neil on kaks positiivset omadust – esiteks, raske on tõestada, et rünnak oli võimude korraldatud ja teiseks, nad pole rahvusvahelise õiguse poolt keelatud.

1980-ndatel läände põgenenud endine KGB polkovnik Oleg Gordievski ütles aga Poola ajalehele, et Moskva vastusammuks ameeriklaste raketitõrjesüsteemi nihutamisele Vene piiride äärde võib saada Kaliningradi oblasti ja Balti mere militariseerimine.

Näiteks võib Venemaa paigutada Poola piirile oma taktikalised raketikompleksid Iskander (NATO nimi SS-26 Stone). Olenevalt klassist, kas E või M, on Iskanderi rakettide lennukauguseks 280-400 kilomeetrit.