Motomatk „Na Berlin“ („Berliini peale“) peaks toimuma 29. aprillist kuni 9. maini marsruudil Moskva-Minsk-Brest-Wrocław-Brno-Bratislava-Viin-München-Praha-Targau-Karlshorst-Berliin, vahendab Poola Raadio.

„Motomatk algab Võidu ajaloos tähtsal päeval – 25. aprillil. Sel päeval 1945. aastal sulgus Punaarmee piiramisrõngas fašistliku Berliini ümber. Motomatkast võivad osa võtta kõik soovijad. Kogu marsruudil külastatakse Suure Isamaasõja memoriaalkomplekse,“ öeldakse Notšnõje Volki veebilehel.

Poolakate hulgas on motomatk juba proteste esile kutsunud. Facebookis loodi lehekülg „Ei Vene bandiitide läbisõidule Poolast“, kus kutsutakse aktiviste üles tsiklimeeste läbisõitu blokeerima.

„Kohtades, kuhu ilmub Notšnõje Volki, algab varsti Vene agressioon. Nad olid Krimmis veel enne seda, kui Venemaa selle annekteeris. Olid Donbassis ning nüüd tapavad ja röövivad linnades, mille venemaalased on hõivanud. Kas nende läbisõit Poolast on poolakatele hoiatus või Vene agressiooni algus? Me loodame, et tsiklimeeste vendlus, sõltumata erinevatesse klubidesse kuulumisest, näitab neile, kus on nende koht,“ kirjutavad Facebooki lehe loojad.

Notšnõje Volki juhti Aleksandr „Kirurg“ Zaldostanovit peetakse Putini sõbraks, kes on korduvalt tsiklimeeste ja Putini kohtumisi korraldanud.