Informatsioon Kurski vabastamise kohta sai teatavaks teisipäeva keskpäeval. Samuti otsustas RMN Czabański sõnul korraldada konkursi TVP-le uue juhi leidmiseks oktoobri keskpaigaks. RMN-i liige Juliusz Braun ütles ajakirjanikele, et Kurski vabastati tema tegevust negatiivselt hinnanud Joanna Lichocka palvel. Braun lisas, et kuulati ka Kurski ülevaadet olukorra kohta TVP-s, vahendab Poola väljaanne Dziennik.

Brauni teatel hääletas Kurski vabastamise poolt neli RMN-i liiget (tema ise, Elżbieta Kruk, Joanna Lichocka ja Krzysztof Czabański), hääletamisest loobus Grzegorz Podżorny. Czabański sõnul oli olemas kaks TVP juhi ajutise kohusetäitja kandidaati.

Õhtul toimus aga loos äkiline pööre. Meediasse ilmus informatsioon, et RMN muutis meelt. Nimelt otsustas RMN, et mõni tund varem tehtud otsus ei jõustu kohe, vaid alles pärast TVP uue juhi konkursi tulemuste selgumist oktoobri keskpaigaks. Kurski jääb seniks TVP juhiks.

Poola juhtiv ajaleht Gazeta Wyborcza oletas, et RMN-i otsuse muutmise taga on Poola valitseva Seaduse ja Õigluse partei (PiS) juht Jarosław Kaczyński. „Krzysztof Czabański, RMN-i esimees, sõitis kuhugi autoga koos PiS-i parlemandi liikme Joanna Lichockaga, kelle palvel Kurski vabastati. Kuluaarides spekuleeriti, et tõenäoliselt sõitsid nad PiS-i esimehe Jarosław Kaczyński juurde, et televisioonistrateegiat arutada,“ kirjutas Gazeta Wyborcza.

Pärast kella 20 kinnitas meedia informatsiooni Kurski kohta ka RMN-i esimees. „RMN-i otsus TVP juhi Jacek Kurski vabastamise kohta jõustub TVP uue juhi konkursi tulemuste selgumise päeval, seega mitte hiljem kui 15. oktoobril,“ ütles Czabański.

Kurski määras TVP juhi ametisse Poola riigikassaminister Dawid Jackiewicz 2016. aasta jaanuaris niinimetatud uute meediamallide alusel.

Kurskit kritiseeris opositsioon, mis süüdistas teda igavates saadetes ning suurejoonelises ja rumalas propagandas või sõjaseisukorra standardites. Pärast PiS-i tehtud muudatusi Poola avalik-õigusliku meedia korralduses lahkus TVP-st ja Poola Raadiost töölt mitmeid tuntud ajakirjanikke. Kriitikute sõnul on Kurski juhtimisel kahanenud ka TVP vaadatavus.