Poola välisministeeriumi pressiesindaja Marcin Wojciechowski ütles teisipäeval, et protestinoodi sisu langeb suuresti kokku avaldusega, mille ministeerium tegi esmaspäeva õhtul, vahendab TVN24.

„Me edastasime selles oma hinnangu Venemaa asevälisministri väljendustele. (...) Me leiame, et vaatamata mõningatele erimeelsustele, tuleks hoiduda mõningatest formuleeringutest. Diplomaadid ei peaks mõningaid asju välja ütlema. Püüame sellele juhtida meie Vene kolleegide tähelepanu,“ ütles Wojciechowski.

TVN24 teatas, et esmaspäeval külastas Poola välisministeeriumi Venemaa suursaadik Varssavis Sergei Andrejev. Venemaa välisministeeriumi ametnikud lükkasid selle informatsiooni aga Reutersi ja TASS-i teatel ümber.

Poola välisminister Grzegorz Schetyna ei saada häbisse mitte ainult ennast, vaid kogu riigi diplomaatilise teenistuse ja kogu Poola poliitilise kultuuri, teatas Venemaa asevälisminister Grigori Karassin.

Schetyna ütles varem, et ei mõista, miks tähistatakse võidupäeva Moskvas, mitte Poolas, vahendas RSN.

„See on Poola poliitiku järjekordne kohmakas katse seada kahtluse alla Teise maailmasõja tulemused ja Nõukogude Liidu roll Suure Isamaasõja võitjana,“ ütles Karassin.