„Kogu Venemaa tegevus annab tunnistust sellest, et toimub süstemaatiline valmistumine agressiivseks tegevuseks,“ ütles Macierewicz intervjuus Poola ajalehele Rzeczpospolita. Macierewicz rõhutas, et on tulnud aeg rääkida sellest avalikult, vahendab Poola Raadio.

Macierewicz kommenteeris nii hiljutisi intsidente Läänemerel, milles on osalenud Vene lennukid. Eelmisel nädalal lendasid Vene ründelennukid Su-24 mitu korda lähedalt mööda USA sõjalaevast USS Donald Cook, mille pardal oli Poola helikopter, ning seejärel tuli USA luurelennukile väga lähedale Vene hävitaja Su-27.

„Käib süstemaatiline ettevalmistus agressiooniks. Siin pole midagi varjata. Praegu on viimane aeg sellest avalikult rääkida, et mitte langeda samasse lõksu kui varem. Lääs, sealhulgas Tuski eelmine valitsus, rääkis varem, et kõik on hästi ja lähima 20 aasta jooksul sõda Euroopas ei tule. Tekkisid illusioonid selle kohta, et Venemaa saab NATO liikmeks, aga meid nimetati hullumeelseteks,“ ütles Macierewicz.

Macierewiczi arvates oleks Kremli tegevust võinud ette näha, sest Venemaale ei meeldinud NATO idatiiva tugevdamise plaan. Macierewicz rõhutas, et Moskva tegevuse eesmärk on tekitada tunne, et Läänemeri kuulub Venemaale ja NATO jaoks on see suletud tsoon.

„Ma ootasin Vene poolelt sellist tegevust. Ma rääkisin sellest NATO juhile meie viimasel kohtumisel,“ teatas Macierewicz.