„Jutt ei käi õppustest. See hakkab olema lahingugruppide reaalne kohalolek, mis hakkavad olema võimelised pakkuma efektiivset heidutust ning kaitsma territooriumi, kuni abi kohale jõuab,“ ütles Macierewicz teisipäeval Poola televisioonile (TVP). Ta rõhutas, et NATO saadab Poolasse ja Balti riikidesse rohkem kui 4000 sõdurit, vahendab Poola Raadio.

Macierewicz kohtus teisipäeval Varssavis NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga, pärast mida ta teatas, et allianss on valmis paigutama Poolasse ja Balti riikidesse neli lahingugruppi. „See hakkab kindlasti olema palju suurem kui pataljon,“ ütles Macierewicz.

Macierewicz keeldus ütlemast, kus väed paiknema hakkavad, kuid märkis, et need peaksid olema valmis niinimetatud Suwałki koridori kaitsmiseks Poola ja Leedu vahel. „See ei tähenda, et nad hakkavad seal paiknema. Aga nii või teisiti on see territoorium ohus ja me peame olema võimelised seda kaitsma. Me ei saa lubada, et Poolat ja teisi riike šantažeeriks jõud, mis okupeerib meie naabri ja liitlase territooriumi osa,“ lisas Macierewicz.