Poola välisministeeriumi pressibüroo teatas, et senini pole maksmist nõutud, sest ligi kümme aastat on kestnud kahepoolsed konsultatsioonid Venemaal asuva Poola diplomaatilise kinnisvara ja Poolas asuva Venemaa diplomaatilise kinnisvara õigusliku staatuse reguleerimiseks, teatab Poola ajaleht Gazeta Wyborcza.

Poola välisministeerium teatas, et seoses võimetusega jõuda selles küsimuses kokkuleppele otsustasid Poola võimud nõuda renditasu Vene kinnisvara kokkuleppevälise kasutamise eest.

Gdański linnavalitsuse finantsosakonna direktor Tomasz Lechowicz ütles, et nõutav rendisumma kümne aasta eest on 2,3 miljonit zlotti (üle 550 000 euro).

Peterburi arbitraažikohus rahuldas aga teisipäeval hagi Poola peakonsulaadi väljatõstmiseks selle ruumidest enam kui 74 miljoni rubla (976 000 eurot) suuruse rendivõla pärast. TASS-i teatel pole Poola esindus üle 20 aasta renti maksnud.

Hageja esindaja Aleksei Tšernõhh teatas, et Poola peakonsulaat on ainus kõigist Peterburi konsulaatidest, mis hoone eest renti ei maksa. „Mingit poliitilist konteksti siin ei ole. Olukord hoonete ebaseadusliku valdamise ja kasutamisega on meil linnas ainult Poola peakonsulaadiga,“ ütles Tšernõhh.