Kwasniewski sõnul nõustusid poolakad USA luurega koostööd tegema, sest seda nõudis Poola tollane olukord, vahendab Leedu Delfi.

„Pärast rünnakuid Maailma Kaubanduskeskuse vastu tunnistasime me, et see on hädavajalik, arvestades peamisi asjaolusid. Rünnakud pärast 11. septembrit veensid meid veelgi rohkem. New Yorgi, Londoni ja Madridi rünnakutes hukkusid ka Poola kodanikud. Me pidime seda tegema,“ ütles Kwasniewski.

Oponentide argumente nimetas Poola endine president Ameerika-vastaseks propagandaks.

„Meie ei vahistanud terroriste, meie ei kuulanud neid üle. Me eeldasime, et meie liitlased tegutsevad seaduste järgi. Kui toimus midagi seadusevastast, vastutavad selle eest ameeriklased, las nemad annavad aru,“ ütles Kwasniewski.

Küsimusele, kas Poola võimud vaatasid läbi sõrmede sellele, millega CIA agendid tegelevad, vastas Kwasniewski, et temal ei olnud piinamiste kohta mingit informatsiooni.

„Otsus teha CIA-ga koostööd oli riskantne, ameeriklased võisid kasutada ebasobivaid meetodeid. Samas kui CIA agent käituks kinnipeetavaga julmalt Varssavi Marriotti hotellis, kas me süüdistaksime siis selles hotelli juhtkonda? Meil polnud mingit informatsiooni mingisuguste piinamiste kohta,“ kinnitas Kwasniewski.