Correa päästeti pärast seda, kui sõdurid avasid politseinike pihta tule. Mõni hetk hiljem ilmus Correa pealinnas Quitos presidendipalee rõdule ja pöördus tuhandete toetajate poole, teatab BBC News.

Correa sõnul sai vähemalt üks politseinik haigla juures toimunud tulevahetuses surma. Mõningatel andmetel toimus Quitos ka teisi armee operatsioone mässuliste politseinike vastu.

Kogu draama algas neljapäeva hommikul, kui kärpekavade vastu meelestatud sõjaväelased ja politseinikud hõivasid üle kogu riigi mitmeid barakke ja seadsid üles teetõkkeid.

Telejaamad näitasid politseinikke pealinna Quito, riigi suurima linna Guayaquili ja teiste linnade tänavatel autorehve süütamas. Hõivati ka parlamendihoone.

Mitmeks tunniks hõivasid mässulised politseinikud ka Quito rahvusvahelise lennujaama.

Emotsionaalses kõnes sõduritele Quito barakkides rebis president Correa puruks oma särgi ja ütles: „Kui te tahate presidendi tappa, siis siin ta on. Tapke ta, kui tahate. Tapke ta, kui teil on piisavalt julgust.”

Mõni hetk hiljem oli Correa sunnitud barakkidest põgenema, kandes gaasimaski, sest meeleavaldajate vastu kasutati pisargaasi.

Hiljem viidi gaasitada saanud president politsei haiglasse abi saama. Mässulised politseinikud ei lasknud tal aga sealt enam lahkuda.

Correale avaldasid tugevat toetust kogu Ameerika mandri valitsused. Ecuadoris on välja kuulutatud eriolukord.