„Minu arvamuse järgi on Vladimir Vladimirovitš Putinil, sõltumata sellest, milline on tegelikult tema somaatilise tervise seisund, kõik põhjused sügavaks psühholoogiliseks kriisiks. Seoses sellega, et Ramzan Ahmatovitš Kadõrov, kes on üks olemasoleva režiimi tugisambaid, võib olla osaline Boriss Jefimovitš Nemtsovi tapmises. Mis isenesest on muutunud sellesama režiimi jaoks tohutuks destabiliseerivaks faktoriks. Ja föderaalsed silovikid, üldiselt mulle tundub, nõuavad Ramzan Ahmatovitš Kadõrovi pead. Putin aga seda pead neile tuua ei saa. Sest see tähendaks režiimi kokkuvarisemist. Ja seetõttu on Putin sattunud omaenda süsteemi sügavate sisevastuolude süsteemi. See on piisav põhjus, et veidi põdeda. Ma isegi põeksin tema asemel, õnneks ei satu ma kunagi tema asemele,“ rääkis Belkovski raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Belkovski sõnul ei saa igasuguseid versioone Putini tervise kohta kinnitada ega ümber lükata ka seetõttu, et kuulutades sõja läänele, lõikas Putin end ära ka lääne meditsiinist.

„Iga tänapäeva Venemaa eliitpatsient teab suurepäraselt, et end Venemaal ravida ei tohi. Ravi Venemaal on jobude jaoks, lihtrahva jaoks. Õigesti ravitakse läänes. Putin ei saa seda endale lubada, sest kardab, et operatsiooni ajal kuskil Saksamaal lõigatakse ta lõhki,“ märkis Belkovski.