Parlamendiliige Niinistö pakub, et Soini toetajad vastavad küsitlustel kõige kergemini „ei oska öelda“ või „ei taha öelda“. Põlissoomlaste valijad olid tema sõnul juba parlamendivalimiste ajal kidakeelsed oma toetusest teatamisel, vahendab Uusi Suomi.

„Gallupites ei julgeta öelda, et toetatakse Timo Soinit või põlissoomlasi. Seda märgati meil juba parlamendivalimiste ajal,“ ütles Niinistö Uusi Suomile. „Pärisgallup tuleb siis pühapäeval.“

Ajalehe Helsingin Sanomat teisipäeval avaldatud küsitluse tulemuste järgi on Soini selgelt keskerakondlase Paavo Väyryneni ja roheliste esindaja Pekka Haavisto taga. Haavisto ja Väyrynen saaksid praeguse seisuga 17 protsenti, Soini üheksa protsenti häältest.

Ebakindlaid valijaid, kellest Jussi Niinistö rääkis, on siiski märkimisväärne hulk. 14 protsenti ei oska öelda ja 17 protsenti ei taha öelda, keda valib.

Niinistö tunnistas samas, et Soini ei saanud sügisel sama moodi maakondades ringi sõita nagu tõusujoones liikuv Väyrynen.

Soini kampaania on Niinistö sõnul viimasel ajal hästi sujunud ja üritustel on olnud rahvast rohkem kui teistel kandidaatidel.

Pekka Haavisto tõusu peab Niinistö energilise kampaania ja ka meedia positiivse kajastuse tulemuseks.

„On teada, et Soini ei ole meedia lemmik,“ ütles Niinistö. „Haavisto saab peamiselt positiivset tähelepanu.“