Agentuur märkis, et kohtumisel kutsus Kim üles lõpetama provokatiivseid sõjaväeõppuseid ja Trump väljendas vastuseks mõistvat suhtumist. "Trump väljendas kavatsust peatada USA ja Lõuna-Korea ühisõppused, mida Põhja-Korea peab provokatiivseks; pakkuda dialoogiperioodi käigus Põhja-Koreale julgeolekugarantiisid; ja kaotada Põhja-Korea vastased sanktsioonid vastavalt sellele, kuidas vastastikune suhe tänu dialoogile ja läbirääkimistele areneb," öeldakse avalduses. "Kim Jong-un täpsustas, et kui USA astub usalduse tugevdamiseks ja riikide suhte parandamiseks tegelikke samme, on ka Põhja-Korea valmis samaväärseid heast tahtest ajendatud samme tegema."

KCNA märgib, et liidrite sõnul peavad Korea poolsaarel rahu ja stabiilsuse tagamiseks ja selle tuumarelvast vabastamiseks võetavad meetmed olema järkjärgulised ja mõlemad pooled peavad tegema järeleandmisi üheaegselt.

Pärast mõni tund kestnud segadust teemal, kas USA tõesti sõjaväeõppused Korea poolsaarel lõpetab, ütles Trump eile Fox Newsile antud intervjuus, et kuni Põhja-Koreaga dialoog kestab, seni õppuseid ei toimu. Vabariiklasest senaator Cory Gardner väitis aga, et asepresident Mike Pence kinnitas vabariiklastega peetud kohtumisel, et õppuseid ei külmutata. Pence´i pressiesindaja aga teatas seejärel, et asepresident pole midagi sellist öelnud.
Vaidlus selle üle jätkus Twitteris: Gardneri sõnul jäävad edaspidi ära küll sõjamängud, kuid väiksemad õppused ja valmisolekukontrollid pidavat Pence´i antud lubaduse järgi jätkuma.