32aastane Ji, kes põgenes Põhja-Koreast pärast oma vasaku jala ja vasaku käe kaotamist, ütles, et puuetega inimesed on režiimi meelest häbiplekiks kogu rahvale.   Tema sõnul võetakse alaarenguga sündinud imikud emadelt ära juba sünnitusvoodil, misjärel ei näe neid enam keegi. Arenguhäiretega lapsed aga jäetakse unarusse kuniks nad surevad.

„Režiim kuulutab, et Kimide juhitud riigis ei ole ühtegi puuetega inimest ja et kõik on võrdsed ning elavad hästi,“ rääkis Ji. „Ja samal ajal kui see propagandamasin jahvatab, peavad puudega lapsed kannatama ja surema.“

Ji sõnul väitsid kaks teist põgenikku, et kääbustena sündinud inimesed saadetakse muust maailmast eraldatud mägedesse Ryanggang provintsis. „Nad jäetakse ilma igasugusest välisest abist ja mehed kastreeritakse.“

ÜRO Peaassamblee inimõiguskomisjon teatas aasta algul, et nendeni on jõudnud väited, et suletud haiglates viiakse puuetega inimeste peal meditsiinilistel eesmärkidel läbi inimkatseid. Komisjon lisas, et neil pole võimalik neid väiteid siiski kinnitada.

Üks põgenik rääkis ÜRO-le haiglast, kuhu puuetega inimesed saadetakse uuringutele, mille käigus neil amputeeritakse jäsemeid ja vaadeldakse nende organismi vastupidavust keemilistele ning bioloogilistele relvadele.

Põhja-Korea erivägede ohvitser Im Cheon-jong, kes põgenes riigist juba 1990ndatel aastatel, rääkis ajalehele Telegraph, et režiim üritab toimuvast jätta legaalset muljet. Nimelt ostab see vanematelt nende puudega lapse ja lubab tema eest hoolt kanda. „Kuid režiim ei kasuta ainult lapsi, vaid ka täiskasvanud puuetega inimesi,“ lisas Im.