Tegemist oli esimese praktilise sammuga „rahvusliku leppimise ja ühtsuse” teel, andis Põhja-Korea riiklik meedia teada juba nädala eest, vahetult pärast riigijuhtide kohtumist.

Kim tõdes kohtumisel Mooniga, et tal oli valus vaadata ajaloolisel tippkohtumisel seinal kaht kella, millest üks näitas Pyongyangi ja teine Souli aega. „Ühisel ajavööndil ei ole abstraktne tähendus, et põhi ja lõuna saavad üheks, vaid see on protsess, kus põhi ja lõuna muudavad oma erinevad ja lahutatud asjad ühtedeks ja samadeks asjadeks,” ütles Kim teadete kohaselt.

Kimide dünastia tüüritav isolatsionistlik riik otsustas isikliku ajavööndi käiku võtta kolme aasta eest, et märkida Korea pärast Teist maailmasõda Jaapani võimu alt vabastamise 70. aastapäeva.

Veel ühe leppimise sammuna palus Põhja-Korea Rahvusvaheliselt Tsiviillennunduse Organisatsioonilt (ICAO) ametlikku luba avada õhukoridor Lõuna-Koreasse, mis võimaldaks taastada lennuliikluse kahe Korea vahel. ICAO delegatsioon sõidab juba uuel nädalal Pyongyangi, et ettepanekut arutada. Otsusega õhukoridor avada peab aga ennekõike nõustuma ka Soul.