80-aastast Castrot näidati jalutamas, telefoniga rääkimas ja ajalehte lugemas, tegemist oli esimese avaliku esinemisega peale kuue nädala pikkust vaikust liidri tervise kohta, teatab The Telegraph.

Castro oli sunnitud septembri keskel ajutiselt võimu üle andma oma nooremale vennale Raulile, kuna talle tehti ootamatu sooleverejooksu tõttu operatsioon.

Teleklipis paistis ta kõhn ja väsinud, kuid kinnitas, et ta on jätkuvalt valitsemisasju ajamas. „Nüüd, mil meie vaenlased on enneaegselt kuulutanud mu surevaks või surnuks, saadan ma rõõmuga oma kaasmaalastele ja sõpradele üle maailma selle lühikese filmimaterjali,“ teatas Castro klipis. „Vaatame, mis neil nüüd öelda on. Nad peavad mu surnust üles äratama,“ nöökis ta.

Kuulujutte oma surmast nimetas Castro vaenlaste tööks, mida „motiveerib minu töö ja võitlus.“ Enda sõnul paraneb ta aeglaselt aga kindlalt ning abistab jõudumööda valitsusametnikke.

Castro haigus on kuulutatud Kuubal riigisaladuseks, ametnikud eitavad kategooriliselt, et tal on vähk või mõni muu surmahaigus.