"Üks tänase plahvatuse kahest ohvrist oli Ayelet Levy, Yitzhak Levy tütar," ütles politsei esindaja.

Iisraeli Rahvusreligioosne Partei on Jordani läänekalda ja Gaza sektori juudiasunike hääletoru.

Levy oli peaminister Ehud Baraki valitsuses elamumajanduse minister, kuni tema partei juulis valitsuskoalitsioonist lahkus, protesteerides Baraki väidetava liigse järeleandlikkuse vastu Camp Davidi rahuläbirääkimistel.

Politsei teatel sai Lääne-Jeruusalemmas Mahane Yehuda vabaõhuturu lähedal toimunud plahvatuses surma kaks iisraellast, pommiautoga sõitnud terroristid pääsesid aga põgenema.

Seni pole ükski rühmitus plahvatuse korraldamist omaks võtnud.

Iisraeli raadio teatas ühele pealtnägijale viidates, et politsei märkas Jeruusalemmas sõitnud lõhkeainetega autot ja asus seda jälitama. Auto keeras kõrvaltänavale ja plahvatas.

"Nägin autot, mis oli pargitud ühele väiksele tänavale. Siis toimus plahvatus ja tõusis paks suits ja leegid," rääkis teine pealtnägija.

Plahvatus toimus mõned tunnid enne seda, kui Iisraeli peaminister Ehud Barak ja Palestiina liider Yasser Arafat pidid välja kuulutama kolmapäeva öösel sõlmitud vaherahu.

Barak ja Arafat pidid üheaegse avaldusega esinema kell kaks päeval, tund enne seda, kui toimus plahvatust. Pärast plahvatust teatas Baraki kantselei, et peaministri avaldus edastatakse kell viis.

Viis nädalat kestnud juutide ja palestiinlaste kokkupõrkeis oli neljapäevaks hukkunud vähemalt 165 inimest.

Iisraeli-Palestiina rahuprotsessi vastu võitlev islamiäärmuslaste relvarühmitus Hamas teatas neljapäeval, et ei kavatse vaherahust kinni pidada.