Bandiidid vallutasid ukrainlaste laeva septembri lõpus. Laeva pardal on 33 tanki T-72, mobiilseid raketiseadeldisi ja muud relvastust. Meeskonda kuulub 17 Ukraina, Vene ja Läti kodanikke, teatab infoagentuur RIA Novosti.

France Presse teatas juba pühapäeval laeva võimalikust kiirest vabastamist. Hiljem kinnitas seda informatsiooni ka Ukraina välisministeerium.

Mereröövlite esindaja teatas, et kokkulepe lunaraha osas on saavutatud, kuid konkreetset summat keeldus ta nimetamast. Algselt nõudsid kurjategijad 20 miljonit dollarit, kuid hiljem langetasid seda summat korduvalt.

Kodusõjas vaevleva Somaalia võimud ei saa juba üle 15 aasta hakkama piraatluse probleemiga, mis kasvab pidevalt. Selle aasta algusest saadik on Somaalia rannikuvetes rünnatud üle 100 laeva.

15. novembril vallutati Saudi Araabia supertanker Sirius Star, mis on seni suurim vallutatud laev. Selle eest nõuti lunarahaks 25 miljonit dollarit, kuid hiljem nõutavat summat vähendati. Aluse pardal on 100 miljoni dollari väärtuses naftat.