Ukraina riiklik piirivalveteenistus teatas, et jälgib sõjatehnika koondamist Venemaa territooriumil Ukraina riigipiiri lähedal Harkivi, Luhanski ja Donetski oblastite juures. Sellised andmed võivad viidata sissetungi ettevalmistamisele Vene poolelt, vahendab UNIAN.

Lisaks sellele teatas Ukraina piirivalve, et selleks, et mitte lasta Venemaalt Ukrainasse sõita organiseeritud gruppidel ja üksikisikutel, kes võivad osaleda ekstremistliku iseloomuga üritustel, on tugevdatud piirikontrolli ja teisi asjassepuutuvaid meetmeid.

„Kõiki transpordivahendid, mis sisenevad Ukrainasse, läbivad süvendatud ülevaatuse teenistuskoerte ja piirikontrolli tehniliste vahendite osavõtul. Sama tegevus toimub ka piiriületuspunktides raudteel,“ teatas piirivalve.

„Lisaks sellele saabus Sumõ oblasti kohalikelt elanikelt informatsioon, et Venemaa Sudža piiripunktis küsitlevad Vene piirivalvurid kodanikke, kes piiri ületavad. Venelasi huvitab, kas Ukraina piirivalvuritel on tulirelvi ja tanke,“ teatas Ukraina piirivalve.