Selle nädala alguses alustasid Venemaa sõjaväelased üle Vene-Ukraina piiri vastupealetungi Ukraina vägede vastu, et päästa Venemaa juhtimisel tegutsev mässuliikumine sõjalisest lüüasaamisest. Selle pealetungi käigus piirati sisse mitu Ukraina sõjaväeüksust, mis üritasid enne Donetski ründamist vallutada selle lähedal olevat Ilovaiski linna.

Täna öösel üritasid Ukraina üksused piiramisrõngast välja murda, aga esialgsetel teadetel see ei õnnestunud ning praeguseks on nad kolmes erinevas kohas ümber piiratud. Paljud sõjaväelased andsid end vangi, teisi ähvardasid venelased täieliku hävitamisega. Pole teada, kui palju on Ukraina poolel hukkunuid ja haavatuid.

Täna hommikul pidas Ukraina president Petro Porošenko separatistidega läbirääkimisi ja leppis kokku, et sissepiiratud Donbassi meestele avatakse koridor Ukraina vägedeni jõudmiseks, kirjutas Interfax-Ukraina.

Lähiajal lubas Porošenko meeskond välja anda piiramisrõngast pääsenute nimekirja. Vangilangenud lubatakse esimesel võimalusel vahetada vangi langenud separatistide ja Vene sõjaväelaste vastu.

Täna hommikul kell 11 teatas siseminister Arsen Avakov, et esimesed 28 sõjaväelast on piiramisrõngast välja saanud. Täna kella 16 seisuga pole rohkem infot selle kohta tulnud.

Vene sõjaväelaste teine rünnakusuund oli Aasovi mere kallast pidi Mariupoli linna poole. Eile jõudsid Venemaa tankid Mariupolist umbes 20 kilomeetri kaugusele, täna hommikul Mariupoli kandist uudiseid ei ole.

Eile õhtul tulistati alla ka järjekordne Ukraina sõjalennuk SU-25. Piloot katapulteerus ja jõudis tagasi Ukraina vägede juurde.