Iga-aastasi preemiaid makstakse Vene sõjaväelastele kaitseministeeriumi 2010. aasta käskkirja järgi. Nende suurus sõltub auastmest. 2017. aastal oli lepingulise sõjaväelase arvestuslik preemiasumma MBH Media teatel 53 000 rubla (umbes 660 eurot).

Sel aastal oli aga see summa MBH Media viidatud mitteametlike andmete järgi 20 000 rubla (250 eurot).

„Kõik kirikule. Seda ütlen ma sulle kui inimene, kellele öeldi seda üldkogunemisel,” kirjutas üks 76. diviisi sõjaväelane.

Teine isik kirjutas VKontaktes, et sõjaväelaste preemiat kärbiti ka Habarovskis, kuid ei täpsustanud üksikasju.

Vestluses osalenud postitasid ka kaitseministeeriumi auto-, soomustehnika- ja tankipeavalitsuse ülema, kindralleitnant Aleksandr Ševtšenko allkirjaga dokumendi foto. Selles on nõue esitada andmed sõjaväelaste kohta, kes on annetanud raha kiriku ehitamiseks.

Annetanute nimekirja võib leida fondi Voskressenije veebilehelt. Selles on 76. diviisi ülem Igor Kapli, diviisi suurtükiväeülem Andrei Kerol, ülema asetäitja isikkoosseisu alal Rafik Ossipjan, luureroodu ülem Anton Jekimov ja teised diviisi sõjaväelased.

Detsembri keskel teatas Habarovski väljaanne Dvhab.ru oma allikale viidates, et kaitseministeeriumi peakiriku jaoks kogutakse sõjaväelaste hulgas annetusi sundkorras.

Kirik kavatsetakse ehitada Moskva oblasti parki Patriot 2020. aastaks. 16. detsembril teatas kaitseministeerium, et ehituseks on kogutud annetustena üle kahe miljardi rubla (25 miljoni euro).