Pskovskaja Gurbernija teatel sai Ukrainas surma peaaegu terve rood Pihkva dessantväelasi.

Ajaleht teatas, et pärast seda, kui eelmisel nädalal avaldati uudis kolme dessantväelase matuse kohta, saabus toimetusse salvestus, mis sisaldab väidetavalt intervjuusid anonüümseks jäänud dessantväelastega. Salvestus usutakse olevat autentne. Salvestuse üleskirjutuse avaldas oma blogis Pihkva rahvasaadik Lev Šlosberg ja seda on võimalik lugeda vene keeles SIIT.

Šlosberg paraneb vigastustest, mille sai, kui tundmatud isikud talle eelmisel nädalal kallale tungisid. Šlosberg seostab kallaletungi Pihkva dessantväelaste saatuse uurimisega.

Allikad väidavad salvestuses, et 80 mehest jäi ellu vaid kümme, kelle hulgas oli väidetavalt ka Leonid Kitšatkin, kelle matuseid Vene ajakirjanikud jälgisid 25. augustil. Allikate teatel võib olla hukkunud kuni 140 dessantväelast.

Kitšatkini sõbrad räägivad, et ta hukkus lahingus ning nad lubasid läbi peksta mehe, kes ajakirjanike lollitamiseks temana esinedes helistas.

Šlosberg ütles Vene blogipidajale Oleg Kašinile, et dessantväelaste perekondadel kästi vait olla ja ähvardati riikliku toetuse äravõtmisega, kui nad seda ei tee.

Šlosbergi sõnul on dessantväelaste surma põhjuseks märgitud „bensiinimahuti plahvatus“, „infarkt“ või „insult“ ning surmakohta pole märgitud.

Pskovskaja Gubernija veebileht muutus pärast loo avaldamist ligipääsmatuks.