47-aastane Humphries on FBI Florida osariigi Tampa büroo terrorismivastase võitluse veteranuurija. Kelley on samas linnas kõrgetes sõjaväeringkondades tuntud seltskonnategelane, vahendab Fox News.

Juuni alguses sai Kelley teadetekohaselt esimese viiest e-kirjast, mis saadeti erinevatelt anonüümsetelt kontodelt ja milles teda ähvardati. Ühes kirjadest mainiti nimepidi Petraeust. Kelley võttis juuni lõpus või juuli alguses ühendust Humphriesega ja FBI hakkas e-kirju uurima.

FBI uurib nüüd Humphriese käitumist selle juhtumi puhul, teatas üks föderaalne õiguskaitseametnik kolmapäeval. Eriti uurib büroo Humphriese oktoobrikuist telefonikõnet esindajatekoja liikmele Dave Reichertile, milles ta väljendas muret, et büroo ei uuri agressiivselt võimalikku rahvusliku julgeoleku ohtuseadmist. Reichert korraldas informatsiooni edastamise esindajatekoja enamuse juhile Eric Cantorile, kes kontrollis siis FBI asju. Cantorile kinnitati, et büroo on igasuguste võimalike ohtudega kursis.

Humphriest süüdistati ka ilma särgita fotode saatmises Kelleyle ning väidetavalt käskisid ülemused FBI-s tal Kelley juhtumist eemale hoida, sest kardeti, et ta on sellega liiga isiklikult seotud.

Humphriese advokaadi Lawrence Bergeri sõnul pole ta midagi valesti teinud ning fotod olid ainult nali ja need saadeti aastaid tagasi. Bergeri sõnul on Humphries koos naisega ja Kelley koos mehega seltskondlikud sõbrad ning Humphriesel pole kunagi Kelleyga romantilist suhet olnud ega pole ta ka naisest romantiliselt huvitatud.

Kelley ja Humphries kohtusid, kui Kelley käis FBI kodanike akadeemias, mis on mõeldud selleks, et kodanikud näeksid vähemalt osagi sellest, mida FBI teeb ja kuidas töötab.

Humphriesel on FBI-s selja taga pikk karjäär ning ta mängis võtmerolli terroriakti takistamisel 2000. aastal, mille eesmärk oli Los Angelese rahvusvahelise lennujaama õhkulaskmine.

Humphries alustas tööd FBI-s 1996. aastal. 2010. aastal saadeti ta Tampa büroosse, kus tegeleb MacDilli õhujõudude baasiga, kus asub USA keskväejuhatus.