„Uurijad viisid lõpule kõik vajalikud tegevused, võtsid kõik, mis vaja ja umbes kell 18.10 lahkusid,“ ütles allikas Interfaxile. Ta lisas, et tööde ajaks oli osa Peterburi ajaloomuuseumist suletud, vahendab Lenta.ru.

Ekshumeerimine algas kolmapäevl Peterburi Peeter-Pauli kindluses. Protseduuri raames eemaldati osa Nikolai II ja tema naise Aleksandra skeletist ning ka osa Nikolai II vanaisa Aleksander II rõivastest. Säilmete korduvat autentsuse kontrolli nõuavad Vene õigeusu kiriku esindajad.

Uurimiskomitee teatas kolmapäeval, et alustas taas tsaariperekonna tapmise juurdlust. See lõpetati 2011. aastal, kui Jekaterinburgi lähedal leitud luufragmendid tunnistati ehtsateks.

Nikolai II, tema abikaasa Aleksandra Fjodorovna ja tütarde Olga, Tatjana ja Anastassia säilmed leiti Sverdlovski oblastist 1991. aastal. Need maeti ümber Peterburi Peeter-Pauli katedraali. Troonipärija Aleksei ja suurvürstinna Maria säilmed leiti Jekaterinburgi lähedalt 2007. aastal. Aasta pärast läbi viidud geneetiline ekspertiis tõestas nende kuulumist Romanovite perekonda. Viimast tahetakse nüüd uuesti kontrollida.