Üksik vandaal lõhkus kolmapäeva õhtul pudeliga muuseumi akna ja kadus. Pudelis olnud kirjas ähvardati muuseumi jumala vihaga Nabokovi pedofiilia väidetava propaganda eest, vahendab RIA Novosti.

Muuseum on saanud viimastel kuudel samasuguse sisuga vigaselt kirjutatud anonüümkirju, teatas direktor Tatjana Ponomarjova.

Politsei uurib asja.

Peterburis sündinud Nabokovi tuntuim teos on 1955. aastal ilmunud „Lolita“, mis räägib keskealise mehe ja 12-aastase tüdruku suhtest. Nabokovit ennast pole aga kunagi laste seksuaalses kuritarvitamises süüdistatud.

Portaalile Fontanka.ru saadetud teises anonüümkirjas väideti, et ründaja oli isehakanud Peterburi Kasakate juht. Sama organisatsioon on ka varem linna kultuuriobjekte rünnanud. Küll ilma vägivallata.

Eelmisel sügisel jäeti Peterburis ära „Lolital“ põhinenud ühemeheetendus, sest näitleja sai „kasakatelt“ anonüümseid ähvarduskirju.

Peterburi prokuratuur sai detsembris kümneid ühesuguseid teateid, milles süüdistati Briti kunstnike Jake ja Dinos Chapmani näitust Ermitaaži muuseumis ekstremismis välja pandud "pühadust teotavate" risti löödud mänguasjade pärast. Prokuratuur mingit ekstremismi ei tuvastanud, Chapmanid vabandasid nende ees, keda iganes nad ka ei solvanud, ja Ermitaaži direktor nõudis kaebuste uurimist.

Peterburis pole kunagi olnud kohalikku kasakakogukonda ja teised kasakate organisatsioonid üle Venemaa on väidetavate hõimlaste teod hukka mõistnud.