Zenit-arena tuleb valmis saada enne selle aasta lõppu. Seda nõuavad jalgpalli konföderatsioonide karikavõistluse ja MM-finaalturniiri mängude vastavalt 2017. ja 2018. aastal Peterburis läbiviimise tingimused, teatab portaal Sankt-Peterburg.ru

26. juulil tühistas Peterburi linnavalitsus lõplikult lepingu ehituse endise peatöövõtja Inžtransstroi-SPb-ga, millele on aga avansina välja makstud 3,6 miljardit rubla (50 miljonit eurot). Selle summa tahab linnavalitsus kiiresti tagasi saada.

Kohe peale Zenit-arena valmimist ja avansi tagasisaamist Inžtransstroi-SPb-lt kavatsetakse tagastada ka sotsiaalobjektide ehitamiseks mõeldud raha. Venemaa föderaalne monopolide vastane teenistus kandis ZAO Inžtransstroi ja OOO Inžtransstroi-SPb vastutustundetute ettevõtete nimekirja korduvate kohustuste täitmata jätmiste tõttu Zenit-arena ehitamisel.

Peterburi seadusandliku kogu liikme Boriss Višnevski arvates ei ole aga Zenit-arena ehitamine tähtsam kui linlaste vajadus uute polikliinikute, haiglate ja teiste sotsiaalobjektide järele. Višnevski saatis kirja Peterburi kubernerile Georgi Poltavtšenkole, milles palub mitte langetada otsust eelarverahade ümbertõstmise kohta. Lisaks sellele nõuab Višnevski selgitust, millisel alusel kavatsetakse sotsiaalobjektidelt raha ära võtta, sest see on vastuolus linna seadusandlusega.

Krestovski saarel asuva staadioni ehitusega tehti algust 2007. aastal. Esimene ehitusleping hinnati 6,7 miljardile rublale (92,8 miljonile eurole). Hind on aga pidevalt tõusnud ja jõudnud 43,8 miljardi rublani (607 miljoni euroni), millega on staadion üks kallimaid hooneid Euroopas, teatab Sankt-Peterburg.ru.