The Independent ei välista oma artiklis „Tutvuge Venemaa Thatcheriga", et Vene Föderatsiooni uueks riigipeaks võib praeguse võimutandemi asemel saada hoopis põhjapealinna Peterburi tarmukas naiskuberner.

Päevaleht kinnitab, et võimupartei Ühtne Venemaa kõrgeima nõukogu liige Valentina Matvijenko kandidatuur võib saada alternatiiviks peaminister Putinile või president Medvedevile, kes ei hakka suure tõenäosusega teineteise vastu kandideerima.

Märgitakse, et Peterburi valitsejanna enneaegne avalik teadanne osalemise kohta presidendivalimistel vaid seaks löögi alla tema tulevase kampaania ja rikuks kõik ära. Siiski peab väljaanne just Matvijenko kandidatuuri just kõige tõenäolisemaks.

61-aastase Matvijenko seitsme aastase võimul oleku ajal on asjad Peterburis märkimisväärselt paremuse poole muutunud. Muu hulgas märgib väljaanne, et investeeringud föderaaleelarvest aitasid valmistada armetus seisus linna ette 300. aastapäeva juubeliks. Teiste naise teenetena tuuakse välja mastaapseid elamu- ja äriehitiste projekte, eriti inimeste enesetunde paranemist.

The Independent kirjutab, et esmakordselt 30 aasta jooksul Peterburi tänavatel kõndivad linnakodanikud "kiirgavad enesekindlust ja rahulolu".

Peterburi infobüroo Fontanka lisab, et Matvijenko on juba avaldanud Briti ajakirjanikule tema poolt tehtud tööle kõrge hinnangu andmise eest tänu. Viitega kuberneri pressisekretärile teatatakse, et Matvijenko poliitilised ambitsioonid on endiselt seotud eranditult vaid Peterburiga.