Ühingu „Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistid” keskkomitee pöördus avaliku kirjaga president Dmitri Medvedevi poole, kus räägitakse, et Venemaa peaks vastuseks USA raketikilbi elementide paigaldamisele Tšehhi ja Poola avama oma sõjaväebaasid Venezuelas, Nicaraguas, Boliivias, Angoolas, Mosambiigis, Namiibias, Zimbabwes, Laoses ja Korea Rahvademokraatlikus Vabariigis ning suurendama kohalolekut Süürias.

Üle 500 liikmega kommunistide ühingu juhtkonna arvates peaks Venemaa kiiremas korras tunnustama Abhaasia, Lõuna-Osseetia ja Dnestriäärse Vabariigi iseseisvust ning looma seal võimsad sõjalised grupeeringud.

Peterburi kommunistide ühing, mis ei ole osa Zjuganovi juhitavast Venemaa Kommunistlikust Parteist, kutsub üles säilitama Krimmi „Vene mõjusfääri orbiidil”, aitama kaasa „rahvuslikule-vabastavale revolutsioonile Ukrainas”, tugevdama sealset Musta mere laevastiku baasi ja mitte arutama mingeid selle likvideerimise kohta käivaid küsimusi.

USA riigisekretär Condoleezza Rice ja Tšehhi välisminister Karel Schwarzenberg sõlmisid kokkuleppe, mille kohaselt Praha lähedasele polügoonile rajatakse radarijaam, mis on osa ameeriklaste raketitõrjesüsteemist. Järgmisel päeval teatas Vene välisministeerium, et Moskva on sunnitud sellele vastama „mitte diplomaatiliste, vaid sõjalis-tehniliste meetoditega”.

Washington väidab, et paigaldab Euroopa Liidu idaaladele oma raketikilbi elemente kaitseks võimalike Iraani raketirünnakute vastu, Moskva aga näeb selles kinnitust ameeriklaste soovile nõrgendada Vene tuumajõudude potentsiaali.

Peterburi kommunistide ühing on varemgi silma paistnud radikaalsete sammude poolest.