Madonna kontsert toimus Peterburis neljapäeva õhtul. Juba enne kontserti ütles Madonna, et kavatseb toetada Peterburi LGBT aktiviste. Homosid toetada soovinud kontserdikülastajatele jagati käepaelu. Kontserdi alguses kutsus Madonna käepaeltega inimesi käed LGBT kogukonna toetuseks üles tõstma, vahendab Lenta.ru.

Lisaks sellele võttis Madonna kontserdil seljast särgi ja näitas paljast selga, millele oli kirjutatud „No fear“ („Ärge kartke“). Samuti näitas ta publikule plakatit vikerkaarevärvides lilledega, millel oli sama üleskutse.

Kontserdi korraldas korporatsioon PMI, mille president Jevgeni Finkelštein ütles vastuseks Milonovi süüdistustele, et korraldajad ei soovitanud alla 18-aastastel isikutel kontserti külastada. Finkelšteini sõnul oli see kirjas piletitel. Kui kontserdil oli lapsi, olid nad kindlasti täiskasvanute järelevalve all.

Peterburi kuberner Georgi Poltavtšenko kirjutas homopropaganda keelustamise seadusele alla selle aasta 11. märtsil. Seaduse rikkumise eest võib eraisikut trahvida 5000 rublaga (128 euroga), ametiisikut 50 000 rublaga (1280 euroga) ning juriidilist isikut 250 000-500 000 rublaga (6400-12 800 euroga). Seadus jõustus 30. märtsil.