Perekond reageeris pühapäeva õhtul. „Salahi puhul paneb see meid tõeliselt imestama. Ibrahimi seevastu nägime me tõesti radikaliseerumas. Vähemalt natuke. Aga mitte sel määral, et ta oleks võinud selliseid metsikusi toime panna nagu see. See polnud tema plaan, see on kindel. See, et tema pommivöö plahvatas, ilma et keegi teine oleks surma saanud, ütleb piisavalt,“ teatas üks perekonnaliige ajalehe Het Laatste Nieuws vahendusel.

Teine perekonnaliige kehitas õlgu. „Võibolla plahvatasid lõhkeained kogemata liiga vara. Või stressist.“ Perekond rõhutas, et keegi neist ei suutnud midagi sellist ette näha ega märganud vendade juures midagi. „Me nägime neid veel kaks päeva enne rünnakut. Miski ei viidanud sellele, et nad sellist julmust kavandasid.“

Kolm venda on sündinud Brüsselis, kuid neil on Prantsuse kodakondsus. Kõik nad veetsid oma nooruse Molenbeekis ning nad on kõik Belgia õiguskaitseorganitele tuttavad.

31-aastane Ibrahim on teada narkoäri ja varguse tõttu. 2000. aastate alguses pidi ta koos vendadega narkoäri eest kohtu ette ilmuma. Nagu vend Salahki, on ta Süürias käinud.

26-aastane Salah elas Sint-Jans-Molenbeekis Saint-Jean-Baptiste’i kirikuväljakul majas number 30, kus toimus laupäeva õhtul läbiotsimine. Salah töötas Molenbeeki omavalitsuse heaks nagu ta vend Mohamedki.