Oma kõnes rahvuslikus kaitseülikoolis Washingtonis ütles Lynn, et kaitsetööstuse arvutivõrgust varastati märtsis umbes 24 000 faili, mis sisaldasid Pentagoni andmeid. Tegemist on ühega suurematest küberrünnakutest USA ajaloos, vahendab BBC News.

Lynni sõnul on vähemalt üks rünnak – varem avaldatud sissetung salastatud arvutisüsteemidesse 2008. aastal – pandud toime välisriigi luureteenistuse poolt. Enne esinemist antud intervjuus ütles Lynn, et ka märtsikuise rünnaku taga on välisriigi valitsus.

Eelmistes küberrünnakutes on süüdistatud Venemaad ja Hiinat.

„Me aimame üsna hästi, kes seda tegi,“ ütles Lynn Associated Pressile.

Oma kõnes ütles Lynn, et osa varastatud andmetest sisaldas tankide, lennukite ja allveelaevade väikeste osade kirjeldusi.

„Aga suur osa sellest puudutab meie kõige tundlikumaid süsteeme, sealhulgas lennukite juhtseadmeid, luuretehnoloogiaid, satelliitsidesüsteeme ja interneti turvasüsteeme,“ ütles Lynn.

Lynni sõnul ei keskendu tuleviku küberrünnakud enam ainult andmete varastamisele, vaid ka USA kaitsesüsteemide kahjustamisele või isegi inimeste surma põhjustamisele.

Lynn lisas, et infotehnoloogia on muutunud USA valitsuse jaoks nii tähtsaks, et see garanteerib, et tuleviku vaenlaste sihtmärk on USA sõltuvus sellest.