Vahejuhtum leidis aset neljapäeval, kui Vene hävituslennuk Su-27 lähenes Ameerika Ühendriikide õhujõududele kuuluvale lennukile "ohtlikul ja ebaprofessionaalsel moel", lennates sellest ühel hetkel vaid 15 meetri kaugusel, ütles Pentagoni kõneisik Laura Seal Reutersile.

Kaks lennukit kohtusid rahvusvahelises õhuruumis. Pentagoni kinnitusel tegi nende lennuk rutiinset lendu ega sattunud hetkekski Vene õhuruumi. Washington on teatanud kavatsusest arutada toimunut diplomaatiliste ning ametkondlike kanalite kaudu, teatab uudisteagentuur.

Venemaa esindajad ei ole Läänemere kohal toimunud provokatiivset intsidenti kommenteerinud.

Kaks päeva varem, teisipäeval lendasid Vene ründelennukid Su-24 korduvalt väga lähedalt ja madalalt mööda USA sõjalaevast USS Donald Cook. Tegemist oli ühega agressiivsematest kohtumistest USA ja Vene relvajõudude vahel, kuigi Vene lennukitel ei olnud küljes nähtavat relvastust.

Laeva ümber tiirutas ka Vene helikopter Ka-27, mis tegi fotosid. USA laev oli Venemaa Kaliningradi oblasti rannikust umbes 70 meremiili kaugusel.

Venemaa kaitseministeeriumi ametlik esindaja Igor Konašenkov ütles neljapäeval, et Vene lennukite piloodid järgisid kõiki ohutusreegleid.