„Tahame rõhutada, et need kokkupõrked - mis toimuvad aladel, kus ISIL ei ole esindatud - ei ole aktsepteeritavad ja tekitavad meis sügavat muret,“ ütles Pentagon esmaspäevases pressiteates. „USA ei ole nende operatsioonidega seotud, need ei ole USA vägedega koordineeritud ja me ei toeta neid. Kutsume kõiki relvastatud pooli taanduma ja võtma meetmeid konflikti lahendamiseks ning suhtluskanalite loomiseks.“

Türgiga liidus olevate mässuliste teatel ei ole kurdide Rahvakaitseüksuste (YPG) võitlejad Manbiji linnast lahkunud, nagu Türgi on nõudnud ja YPG ise kinnitanud. Selle asemel tegelevad YPG võitlejad mässuliste väitel linna kindlustamisega rünnaku vastu. Kurdide omavalitsuse Rojava meediaosakonna väitel on linnas kohal kaitsejõud, ent mitte YPG, vaid kohalikud võitlejad. „YPG lahkus Eufrati idakaldale, teda pole Manbijis ega Jarablusis,“ teatas meediaosakonna juht Ibrahim Ibrahim.

24. augustil hõivasid Türgi toetatud mässulised koos Türgi tankivägedega Süüria põhjaosas asuva Jarablusi (Jarabulusi) linna ja hõivasid järgmistel päevadel veel mitu asulat. See on esimene kord, kui Türgi maavägedega Süüria konflikti sekkus. Türgi teatel sõdivad nende väed nii YPG kui ISIS-e vastu. Peamiselt on vägede edasiliikumine toimunud seni kurdide käes olnud aladel.