„See julgeolekunõukogu resolutsioon on kahtlemata alaväärtuslik ja poolik,“ kuulutas Putin esmaspäevasel kohtumisel tehasetöölistega. „Kui vaadata, mis seal on kirjas, siis saab kohe selgeks, et see lubab kõigil teha kõike, mis tahes tegevust suveräänse riigi suhtes,“ lisas ta BNSi teatel.

„Ja üleüldse meenutab see mulle keskaegset üleskutset ristisõjaks, kui keegi kutsus kedagi kuhugi minema ja seal midagi vabastama,“ sõnas Putin.

Putin: Liibüa sündmused sunnivad Vene kaitsevõimet tugevdama

Liibüa sündmused tõestasid veel kord Venemaa kaitsevõime tugevdamise vajalikkust, ütles esmaspäeval peaminister Vladimir Putin.

Putin kinnitas, et Venemaa kavatseb elada kõigiga rahujalal ega soovi kellegagi „ei tülitseda ega, seda enam, sõdida“.

„Ent tänased sündmused, kaasa arvatud Liibüas, tõestavad veel kord selle õigsust, mida me teeme Venemaa kaitsevõime tugevdamiseks,“ kuulutas ta.

Liitlaste tegevust Liibüa õhuruumis kritiseerinud Hiina ja Venemaa ei kasutanud samas ÜRO julgeolekunõukogus Liibüa-resolutsiooni hääletusel oma vetoõigust.

ÜRO julgeolekunõukogu otsustas neljapäeval kehtestada Liibüa kohal lennukeelutsooni ja võtta vägivalla peatamiseks tarvitusele "kõik vajalikud meetmed".

Liibüa võimud kuulutasid seepeale välja relvarahu, kuid jätkasid laupäeval sõjategevust. Sellele järgnes omakorda juba lääneliitlaste sõjaline tegevus Gaddafi üksuste vastu.