Nõupidamisel Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga ütles föderatsiooninõukogu spiiker Mironov, et „mõned massiteabevahendid hakkasid praktiliselt terroristidele kaarte kätte mängima, püüdes veenda Venemaa kodanikke õiguskaitseorganite ebaefektiivsuses”, vahendab Lenta.ru.

Riigiduuma spiiker Grõzlov omakorda esines konkreetsete kaebustega ajalehtede Vedomosti ja Moskovski Komsomolets aadressil.

Võimuerakonna Ühtne Venemaa presiidiumi esimehe Grõzlovi sõnul on nendes ajalehtes avaldatud artiklid ideoloogiliselt seotud Kaukaasia äärmuslaste juhi Doku Umarovi avaldustega. „Kui me analüüsime neid kolme allikat, näeme, et neid on põhimõtteliselt keedetud samas mahlas. Tekib mulje, et need publikatsioonid ja terroristide tegevus on omavahel seotud,” ütles Grõzlov.

Vedomosti peatoimetaja Tatjana Lõssova nimetas Grõzlovi väiteid fantaasiaks ja teatas, et on solidaarne Moskovski Komsomoletsi peatoimetaja Pavel Gusseviga, kes iseloomustas hiljutises intervjuus Grõzlovi kui „demokraatliku Venemaa häbiplekki”.