Brahim Abdeslam laskis end novembris ühe Pariisi kohviku juures õhku. Tema vend Salah tabati Brüsselis peale pikka inimjahti vaid mõned päevad enne veriseid Brüsseli terrorirünnakuid, vahendas CNN.

Kahe video teinud ja anonüümseks jääda soovinud terroristide sõbra hinnangul olid Brahim ja Salah meeldivad inimesed. Salah tegi nalja, suitsetas, jõi ja mängis kaarte. "Talle naised pigem meeldisid. Ta oli paras naistemees ja ma kuulsin, et tal oli ühel hetkel tüdruksõber," kommenteeris sõber. Salah oli lõbusam, Brahim tõsisem.

See oli üks viimaseid õhtuid, kui hilisemaid terroriste nähti joomas. Brahim muutus usklikumaks, ta hakkas käima reedestel palvustel mošees ja palvetas ka kodus. Samas ei pannud sõbrad siis tähele, et Brahim ja Salah on radikaliseerumas.

Sõbrad ei suutnud mõista, kuidas said Brahim ja Salah terrorirünnakutes osaleda. Nad oletasid, et Brahim ja Salah pidid olema kas narkojoobes või väga purjus, et nad suudaksid midagi sellist teha.

Terroristide sõbrad kartsid, et nendesugustel noortel moslemimeestel läheb elu nüüdsest veel raskemaks. "Lisaks kardame praegusel ajal isegi meie, et meid lastakse metroos ribadeks," ütles üks neist.