Viimati nägi Mohamed oma poega Manbij linnas, mis asub Süüria põhjaosas ja on Islamiriigi kontrolli all. Noormees, kõndides karkudega, tuli isaga kohtumisele Raqqa linnast, mis on ISIS-e organisatsiooni tugipunkt. „See oli väga külm taaskohtumine. Ta ei kutsunud mind enda juurde, ei öelnud mulle, kuidas ta haavata sai ega seda, kas ta võitleb,“ kirjeldas isa. Kaks päeva hiljem naasis 67-aastane Mohamed tagasi Prantsusmaale, ilma et oleks suutnud oma poega veenda endaga kaasa tulema.

Le Monde avaldas selle perekonnaloo 2014. aastal, nimetades noormeest artiklis varjunimega Khader. Tegelikult oli tema nimi Samy Amimour. Tegu on ühega Bataclani kontserdihalli terroristidest, kelle võimud hiljem tapsid.

28-aastane Samy Amimour sündis Pariisis, kuid kasvas üles Drancy linnas. Tema isik oli juba teada õiguskaitseorganitele, kes võtsid ta vahele 2012. aasta oktoobris seoses ühe operatsiooniga. Kuid ta rikkus talle peale pandud kontrollmeetmeid 2013. aastal, mispeale ta kuulutati rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. See oli ka periood, mil ta lahkus Süüriasse ja liitus ISIS-ega.

Ta oli seal veel 2014. aasta suvel ja isegi abiellus seal. Ta ei lasknud end enam kutsuda „Abou Missa“ (oma kassi järgi), vaid „Abou Hajia“ (sõda), kirjeldas Le Monde. Siiski ei kaotanud endine riikliku rongifirma RATP töötaja Mohamed kunagi kontakti oma pojaga. Vähemalt korra kuus suhtles ta temaga Skype’i vahendusel.

Mees jutustas ajalehele, kuidas ta nägi kõrvalt oma poja radikaliseerumist Prantsusmaal. „Iga kord, kui ma jõudsin koju, leidsin ma ta internetis istumast, huvitatud nendest barbaarsetest kiskjatest. Ma hakkasin palvetama, et mitte kaotada oma poega, et me jagaksime veel midagi ühist. Ma üritasin talle tõlkida mõningaid araabiakeelseid tekste prantsuse keelde. Ühel ramadaani päeval ma läksin temaga koos Blanc-Mesnili mošeesse. Ta ülistas seal salafiste.“

Vahetult enne Süüriasse minemist ütles Samy oma lähedastele: „Ei tohi olla egoistlik. Te tahtsite, et minust saaks advokaat või ma ei tea mis… See on teie fantaasia. Olles siin, ma teen mida tahan.“