Molenbeeki abilinnapea Ahmed El Khannoussi kinnitusel on Abdeslam saanud jalga haavata ning on arreteeritud politseireidi käigus Brüsselis Molenbeeki linnaosas, vahendab BBC.

"Me saime ta kätte," kirjutas varjupaiga ja rändeküsimustega tegelev Belgia riigisekretär Theo Francken flaami keeles Twitteris.

Belgia peaprokuröri teatel võeti täna kinni kokku viis inimest, kellest kolm olid Abdeslami pereliikmed, keda süüdistatakse terroristi varjamises. Peaprokuröri sõnul võeti Abdeslam kinni kohaliku aja järgi kell 16.40 ning ta sai seejuures kergelt vigastada.

Koos Abdeslamiga vahistati ka teine Pariisi terrorirünnakutega seostatav mees, kelle nimi on Monir Ahmed Al Hadj.

Belgia peaminister Charles Michel ütles täna õhtul koos Prantsuse presidendi Francoise Hollande'ga antud pressikonverentsil, et vahistatutest kaks said haavata, mõlemad olid relvastatud. Micheli sõnul politseioperatsioon Molenbeekis jätkub öösel.

President Holland märkis, et Abdeslami vahistamine on küll tähtis samm, kuid mitte veel kogu loo lõpp, sest terroristide võrgustik Belgias, Prantsusmaal ja teistes Euroopa riikides on laiaulatuslik ning seni, kuni pole tabatud kõik, kes Pariisi terrorirünnakutes osalesid, sinna panustasid või seda rahastasid, ei ole võitlus läbi.

Belgia peaministri sõnul seisavad julgeolekujõud silmitsi uut tüüpi ohuga ning peavad jääma valvele.

Belgia peaministrit õnnitles pärast Euroopa ühe tagaotsituima mehe tabamist ka USA president Barack Obama.

Congratulations from @POTUS Belgium and France stand united in the fight against terrorism @fhollande @Elysee pic.twitter.com/Ktz8RfUoqV
— Charles Michel (@CharlesMichel) March 18, 2016

Belgia televisioon teatas, et pärast Abdeslami tabamist oli kuulda olnud kahte suurt plahvatust.

Belgia peaminister Charles Michel pidi Molenbeekis läbi viidud politseireidi tõttu kiiresti Euroopa Liidu-Türgi tippkohtumiselt lahkuma, ütles BBC reporter.

Vaata kohalikke olusid piiramise hetkel:


26-aastane Abdeslam on Prantsusmaa kodakondsusega, kuid Belgias sündinud ja elas enne Pariisi terrorirünnakuid Brüsselis Molenbeekis.

Abdeslamile on peetud jahti 13. novembri terrorünnakutest saati.

Pärast 13. novembri terrorirünnakuid, kus hukkus 130 inimest, pidasid ametivõimud Abdeslami kinni, ent tal lasti sõitu jätkata. Kui Abdeslami roll rünnakute organiseerimises sai selgeks, oli mees juba kadunud.

Politsei andmeil ostis Abdeslam lõhkekehades kasutatud sütikud Pariisi põhjaosas asuvast ilutulestikupoest. Poeomanik rääkis sellest ametivõimudele pärast seda, kui Abdeslami nimi ja foto olid lehtedes ilmunud.

Uurimisele lähedal olevate allikate sõnul võis Abdeslam loobuda oma terrorirünnaku plaanist, kuna nägi või kuulis midagi kahtlast.

Abdeslami vend Ibrahim Abdeslam sai surma, kui pani oma pommivöö Comptoir Voltaire'i kohviku terrassil plahvatama.

Sellel teisipäeval leiti ühest Brüsseli korterist Pariisi terrorirünnakute korraldamises kahtlustatava Abdeslami sõrmejäljed.

Samal päeval tulistati reidi käiguks surnuks Alžeeria kodakondsusega samuti rünnakutega seotud Mohamed Belkaid.

Pariisi terrorirünnakute korraldamises kahtlustatavatest 11st mehest on nüüdseks taabtud või surnud kümme, ainsana on veel vabaduses Mohamed Abrini.

(Fotol ülemises reas kolmas mees).