Gazas kanti kalmistule Jabber al-Mishal, üks neljast reedel hukkunud palestiinlasest. Mitmed leinajad tulistasid automaatidest õhku, samas ründasid noorukid Iisraeli kontrollpunkte Gaza-Iisraeli piiril ning piiril Egiptusega.

Tunnistajate sõnul sai tulevahetuses neli palestiinlast haavata, neist üks, 14-aastane, sai kuulitabamuse pähe.

Läänekaldal Ramallah’s peeti samuti matust, kus umbes 300 leinajat kutsusid Liibanonis tegutsevat sissirühmitust Hizbollah Tel Avivi pommitama. Puhkes ka kokkupõrkeid Iisraeli sõduritega, kes tulistasid meeleavaldajaid kummikuulide ning pisargaasiga.

Palestiina infoministeeriumi andmeil suri Jordaanias ametliku agentuuri Wafa korrespondent, kes sai kokkupõrgetes haavata üheksa päeva eest. Kokku on juba enam kui kuu väldanud rahutustes tapetud vähemalt 139 inimest, neist 131 araablased.

Palestiinlased protestivad oma sõnul Iisraeli okupatsiooni jätkumise ning liigse jõukasutamise vastu.

Iisrael omakorda süüdistab Palestiina Omavalitsust vägivalla õhutamises.

Iisraeli armee teatas neljapäeval pärast suitsiidiplahvatust Gazas, et rahutused võivad kesta järgmise aastani.

Hizbollah’ liider Hassan Nasrallah kutsus reedel usutluses rühmituse telekanalile korraldama uusi suitsiidirünnakuid.

Laupäeval avaldatud intervjuus Egiptuse päevalehele al-Ahram sõnas aga palestiinlaste president Yasser Arafat, et USA vahendustegevus Iisraeli-Palestiina konfliktis on hetkel perspektiivitu, kuna Ühendriigid valmistuvad presidendivalimisteks.

USA president Bill Clinton sõnas veel sel nädalal, et võib korraldada kolmepoolse kohtumise rahuprotsessi jätkamise arutamiseks.

Iisraeli peaminister Ehud Barak üritab samal ajal endiselt sõlmida paremäärmuslase Ariel Sharoniga kokkulepet ühtsusvalitsuse moodustamiseks. Esmaspäeval alustab parlament talvist istungjärku ning kõneluste nurjumise korral võivad seadusandjad mais vähemusse jäänud Baraki valitsuse ametist maha hääletada.