Ministeeriumi kantsleri Boaz Levi sõnul leiti Jeruusalemma kohvikuterajoonis õhitud pommi jäänustest “erinevate keemiliste ühendite” jälgi.

“Kas see oli sihilik või mitte, me ei tea,” sõnas Lev. “Kasutada võib erinevaid materjale. Kujutlusvõime pakub igasuguseid võimalusi ja kahjuks on neil kujutlusvõime olemas.”

Ühe Iisraeli ametiisiku kinnitusel sisaldasid Jeruusalemmas kasutatud pommid mürgist kemikaali, mis võis olla näiteks putukatõrjevahend.

Jeruusalemmas sai möödunud laupäeval kahes suitsiidirünnakus ja autopommiplahvatuses surma 11 inimest, vastutuse rünnakute eest võttis rühmitus Hamas, kelle ühe liidri Iisrael paar päeva varem mõrvas.

Iisrael teatas, et saadab edaspidi keemiaeksperdid kõikidesse rünnakupaikadesse.

Levi sõnul esialgu siiski keemiarelva kasutamise pärast suurt muret ei tunta, kuna palestiinlaste naelu täis pommid on sellistenagi piisavalt tapvad.

Palestiinlaste liider Yasser Arafat on varem omakorda Iisraeli süüdistanud vaesustatud uraani sisaldava laskemoona ja mürkgaaside kasutamises palestiinlaste vastu. Tõendeid väidete kohta esitatud ei ole.