Arvatav enesetapurünnak raputas Punjabi provintsi pealinna Lahore ühte suuremat parki, sõnas linna kõrge esindaja Haider al-Ashraf ajalehe New York Times vahendusel.

Park on populaarne nii turistide kui ka lastega perede hulgas, sest seal asub mitu mänguväljakut. Tänane pommiplahvatus toimuski vaid mõnesaja meetri kaugusel laste kiigeplatsist, tunnistas kohalik ametnik Muhammad Usman AFP-le.

Kümned kristlikud pered olid tulnud parki ülestõusmispühi tähistama.

„See oli terroristidele kerge sihtmärk,“ nentis Ashraf. „Rünnati süütuid naisi ja lapsi ja linna külalisi. /../ Tundub, et see oli enesetapurünnak.“

Rünnaku eest ei ole esialgu keegi vastutust võtnud, tõdes Usman.

Toimunu ühitus riigi teistes piirkondades aset leidva vägivallalainega.

Sajad meeleavaldajad tulid tänavatele hukka mõistma Malik Mumtaz Hussain Qadri hukkamist eelmisel kuul. Viimane tappis kuberneri Salmaan Taseeri, kes soovis muuta riigi jumalateotuse seadusi.

Inimõigusorganisatsioonid on juba aastaid juhtinud tähelepanu, et neid seadusi tuleks muuta. Alles mõne aasta eest mõisteti kristlasest naine surma väidetava halvustava märkuse eest prohvet Muhamedi aadressil.

Politseijõudude ja meeleavaldajate vahel toimusid kokkupõrked pealinnas Islamabadis, kus viimased üritasid tungida n-ö punasesse tsooni – kõrge turvalisusega alale, kus asuvad parlamendihoone, ülemkohus ja mitmete riikide diplomaatilised korpused. Politsei kasutas meeleavaldajate vastu pisargaasi, kuid jäi suure rahvamassi laialiajamisega siiski hätta.

Lahore linna haiglates kuulutati täna õhtul seoses rünnakuga välja eriolukord. Videokaadritelt oli näha, kuidas parki suundus kümneid meedikuid, kes toimetasid kannatanud lähedal asuvatesse haiglatesse.

Päästetöödele kutsuti appi ka sõjavägi, kes aitab kannatanuid ja tagab julgeolekut, märkis Usman. „Mingit informatsiooni luureteenistustel võimaliku rünnaku kohta ei olnud,“ nentis ta ajakirjanikega rääkides.