Alates reedest on üles poodud juba kuus mässulist pärast teisipäevast tapatööd riigi loodeosa linnas Peshawaris, kus hukkus 149 inimest, sealhulgas 133 last, vahendab AFP.

Pärast ohvriterohkeimat terroriakti Pakistani ajaloos lõpetas peaminister Nawaz Sharif kuus aastat kestnud moratooriumi surmanuhtlusele, taastades selle terrorismiga seotud kuritegude puhul.

„Siseministeerium on lõpetanud 500 süüdimõistetu menetlused, kes on ammendanud kõik apellatsioonid, president on nende armuandmistaotlused tagasi lükanud ning nende hukkamised leiavad aset lähinädalatel,“ ütles anonüümseks jäänud kõrge valitsusametnik AFP-le.

Seda kinnitas ka teine ametnik.

Kuuest seni üles poodust viis oli seotud tollase sõjaväelise valitseja Pervez Musharrafi tapmiskatsega 2003. aastal, üks oli aga seotud 2009. aasta rünnakuga armee peakorteri vastu.

Pakistani politsei, sõjavägi ja poolsõjaväelised julgeolekujõud on üle kogu riigi tänavatele toodud ning lennuväljad ja vanglad on kõrgeimas võimalikus valmisolekus, samal ajal kui sõjavägi intensiivistab oma operatsioone Talibani vastu.

Pakistan on nimetanud kooliveresauna, mille eest võttis vastutuse Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) oma enda mini-9/11-ks.

Poliitilised ja armeejuhid on lubanud kahekordistada jõupingutusi terroristide vastu võitlemisel.